Ďáblové Praha, z.s.

Dnes je pátek 29.03.2024










Grand Prix Ďáblic – závody RC modelů aut na vysílačku

Miloslav Fuček

2017-12-17

Reportáže

Přečteno: 1660

Komentářů: 0


Za podpory internetového Magazínu eKamarád jsme v sobotu 16. 12. 2017 uspořádali závody RC modelů aut na vysílačku. livno umrli smrtovnice


V Centru Ďáblice se v sobotu odpoledne od 14 hodin konaly závody RC modelů aut na vysílačku Grand Prix Ďáblic, které navázaly na střelecké závody, které se zde konaly před tím dopoledne. O obou akcích informoval Ďáblický zpravodaj, který jde zadarmo do všech domácností v Ďáblicích. Tato pozvánka přivedla jednoho jezdce. Sto letáčků rozeslaných na dvacet okolních škol bohužel nepřivedlo nikoho. Akce byla i v kalendáři akcí MČ Ďáblice. Druhý jezdec přišel na základě letáčku, který si vzal jeho otec na turnaji ve sotlním tenisu na baru Centra Ďáblice.

 

Závody se jely dvěma auty. Začínalo se formulí. Tuto jízdu vyhrál mladší Vítek (ročník 2010) časem 0:49,66 min. Druhý Filip (ročník 2009) měl čas 1:03,62. Potom se ale role ale role obrátily a v druhé jízdě zajel Filip čas 0:56,22, kterým tuto jízdu vyhrál a stav vyrovnal.

 

Oba jezdci absolvovali test dopravních předpisů pro chodce a cyklisty. Ten perfektně zvládl starší Filip, který měl jednom dvě chyb ve dvaceti otázek. Chybně vyřešil dvě jednoduché křižovatky. Filip se ujal vedení 2:1 a dále vyhrál i třetí a čtvtrou jízdu. Třetí jízda byla vyrovnaná Filip ji vyhrál rozdílem pouhých osmi sekund. V čtvrté jízdě zajel Filip bezkonkurenční čas 0:23,10, kterým završil své vítězství.

 

 

Nejmladím účastníkem byl Vítek. Celkovým vítězem závodů se stal Filip, který vyhrál i obě mladší kategorie, protože nikdo starší tu nebyl a sám se „vešel“ do kategorie 2008 i do kategorie 2005. Magazín eKamarád dodal knižní ceny, my přidali sladkosti, diplomy a medaile.

 

Oba jezdi projevili zájem, aby se akce zopakovala v únoru 2018 a slíbili přijít. A tak jsem se rozhodli, že i přes malou účast ještě jeden pokus v únoru uděláme. Bohužel od ďáblických dětí nám chybí jakákoli zpětná vazba. Tak nezbývá, než stále přemýšlet, co by mohlo místní děti zaujmout a nebo jak sem přivést děti z okolí.

 

Reportáž i této akce i sfotografiemi najdete během příštího týdne i v Magazínu eKamarád.

 

Osmrtnicama ba

jastuci madraci horoscope umrli vicevi horoskop knjige lektire jastuci


Sdílet na Facebooku

Diskuse k článku

Přidej svůj názor



Zpět


Provozuje Ďáblové Praha, z.s., vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2015
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.